środa, 14 marca 2012

żubrówkowy makaron

Składniki

opakowanie makaronu
kawałek wędzonego boczku (ok. 100 g)
ok 300 g chudego mięsa gulaszowego
300 g pieczarek
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 szklanka słodkiej śmietany
0,5 szkl. żubrówki
ząbek czosnku, sól, pieprz,papryka, rozmaryn, tymianek



Przygotowanie

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, zahartować zimną wodą.

Boczek usmażyć na patelni. Na tłuszczu wytopionym z boczku usmażyć mięso, posypać ziołami i przyprawami. Dodać pokrojone w kostkę pieczarki. Dusić przez ok. 5 min.

W łyżce wazowej nad gazem ogrzewać żubrówkę aż do jej zapalenia. Gdy się zapali zalać nią mieso na patelni. Dodać śmietanę i koncentrat. Dodać makaron . Wymieszać. Jeszcze minutkę pogotować. Podawać na gorąco.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz