poniedziałek, 12 marca 2012

Sałatka z białej kapusty I

Składniki

Składniki:
1. Kapusta biała
2. Groszek
3. Kukurydza
4. Papryka
5. Koperek
6. Kefir
7. Majonez (najlepiej Kielcecki, da trochę oszczejszy smak ale zwykły też się nadaje)
8. Cukier
9. Ocet
10. Czerwona fasola
11. Rzodkiewka



Przygotowanie

Kapustę umyć, wysuszyć i pokroić. Groszek, kukurydzę i czerwoną fasolkę odcedzić, rzodkiewkę pokroić wg uznania i dodac do poszatkowanej kapusty. Majonze, kefir cukier, ocet zmieszać razem i wlac do sałatki. Na koniec dodac koper i wszystkie składniki dobrze wymieszać.
Wszystkie składniki dodawać wg uznania:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz