sobota, 3 marca 2012

forszmak

Składniki




2 laski kielbasy swojskiej
pokrojonej na polplasterki


6 chorito - hiszpanska kielbasa ostra
pokrojona na polplasterki


20 cienkich parowek
pokrojone na plasterki


3 marchewki
pokrojone na kawalki male


3 papryki
pokrojone na kwadraciki


3 laski selera naciowego
pokrojone na kawalki male


10 -15 pieczarek swiezych
pokrojone na plasterki


maly sloiczek przecieru pomidorowego lub z puszki bez skorki zmielone



suszone lesne grzybki (ilosc wedlug uznania)
namoczone i pokrojone na kawalki oraz podsmazone na maselku (tesciowa mi doradzila ze lepszy smak bedzie)


jarzynka - do smaku



5 ogorkow korniszonkow
pokrojone w kostke


smietana wysoko tluszczowa do zageszczenia
maka bedzie potrzebna :D


lisc laurowy



pieprz ziarnisty



sol, pieprz



olej





na ile osob to nie wiem ale jakies 6 zje mysle






Przygotowanie

Do garczka wrzucamy na olej rozgrzany marchewke, seler naciowy, papryke, ogorki. Po podsmazeniu dodajemy pieczarki swieze.

Na patelni glebokiej smazymy po kolei i dodajemy do calosci = parowke, swojska, chorito, a pozniej cebulke. Jak sie cebulka obsmazy na zloty kolor to polewamy przecierem z dodatkiem wody lub pomidorami i tak gotujemy jeszcze 5 minut -- no i wszystko do garczka + lesne grzybki :)
Ugotuj az bedzie wszystko miekkie.
Ja zagescilem smietana 48% z dodatkiem maki.
to chyba tyle..... smacznego




podawac z : i tu hulajdusza -- zaleznie co w domu :)
kopytka, placki ziemniaczane, chlebek, samo mozna tez :) a i z ryzem jak ktos lubi....... ITD !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz